Magyarországon sokszor, sokan megakarták mondani mit és hogyan kell tennie az embereknek, hogy nekik jó legyen. Néha egyik évről a másikra radikálisan más lett a megváltást ígérő megoldás. 
Mi nem akarjuk megmondani senkinek mit tegyen, mert ezt ő tudja a legjobban. Mi nem szeretnénk arra koncentrálni mit kell tenni – mert ezt minden egyes ember a maga helyzetében tudja a legjobban – hanem arra, hogyan lehetne ezt a helyzetet elérni, hogy mindenki a saját döntései alapján javíthasson helyzetén. A közjó ugyanis ezt jelenti, hogy az egyének a saját preferenciáik alapján tehetnek azért, hogy jövőbeni helyzetük jobb legyen. 

A közjóért az egész társadalom felelős, az állam, a cégek, a civil szervezetek és az egyének is. Egyfajta viszonyrendszert jelent, ahogy a társadalom különböző szereplő egymáshoz viszonyulnak. Tehát javítani ezen azt jelenti, hogy a magatartáson kell változtatni. Ami a legnehezebb, de mi ebben az egyesületben arra vállalkoztunk és aki szereti a nehéz feladatokat, azokat várjuk sorainkba.  
 
 
 

Ha egyetértesz küldetésünkkel segítsd munkánkat: Legyél tagunk, támogatónk, vagy az önkéntesünk!